روسفیدی اصفهانی ها در مصرف شیر

استان اصفهان رتبه خوبی در مصرف شیر و لبنیات دارد.

به گزارش پایگاه خبری،شرق ناب؛ مدیر گروه علوم و صنایع غذایی دانشکده علوم پزشکی اصفهان، میزان مصرف شیر و لبنیات را نشان‌دهنده توسعه‌یافتگی کشورها دانست و گفت: استان اصفهان از رتبه بالایی در مصرف و تولید شیر و لبنیات برخوردار است.

مسعود سامی تاکید کرد: حداقل مصرف روزانه یک لیوان شیر ضروری است.

وی ادامه داد: هر ایرانی در روز باید حداقل ۲۵۰ گرم شیر (یک لیوان) مصرف کند، در حالی که این میزان اکنون ۱۹۰ گرم در روز و ۷۰ کیلوگرم در سال برای هر فرد است. مسعود سامی گفت: البته، اگر این میزان شیر را هم مصرف کنیم، هنوز با توصیه سازمان بهداشت جهانی که هر فرد در سال، حداقل باید ۱۶۵ کیلوگرم شیر بخورد و به طور کلی، ۳۵۰ کیلوگرم لبنیات مصرف کند، فاصله زیادی داریم.

 

سامی ادامه داد: امسال کیفیت شیر و لبنیات در استان نسبت به سال گذشته افزایش یافته است و شیرهایی با کیفیت کمتر از ۱۶ هزار بار میکروبی تولید می‌شود.

 

وی با بیان اینکه مصرف شیر می‌تواند عوارض ناشی از آلودگی هوا را کاهش دهد، گفت: بیشتر آلاینده‌های هوا از طریق سبزیجات و منابع آبی وارد دستگاه گوارش می‌شوند و مصرف شیر، جذب سُربِ این آلاینده‌ها را کاهش می دهد و آنها را از بدن دفع می کند.

 

دبیر علمی دبیرخانه ایستگاه سلامت و معاون ویروس شناسی دانشگاه اصفهان هم گفت: قرار بود مصرف شیر و لبنیات در ایران به ۱۶۵ کیلوگرم به ازای هر نفر در سال برسد، اما این موضوع هنوز اتفاق نیفتاده است و حتی گروه‌های برخوردار جامعه هم زیاد شیر مصرف نمی کنند.

حسن نیلی درباره فواید مصرف لبنیات گفت: شیر و لبنیات منبع غنی آنتی اکسیدان است و مصرف آنها از بیماری‌ها جلوگیری می کند و عمر را افزایش می دهد.

وی افزود: از دیگر فواید شیر می‌توان به افزایش قد، کاهش استرس، مفید برای دیابت و پوست، جلوگیری از سرطان، کاهش وزن، کاهش عوارض ناشی از آلودگی هوا، تقویت سیستم ایمنی بدن، کاهش التهاب و مؤثر در خواب راحت اشاره کرد.

مدیر گروه علوم و صنایع غذایی دانشکده علوم پزشکی اصفهان، میزان مصرف شیر و لبنیات را نشان‌دهنده توسعه‌یافتگی کشورها دانست و گفت: استان اصفهان از رتبه بالایی در مصرف و تولید شیر و لبنیات برخوردار است.

مسعود سامی تاکید کرد: حداقل مصرف روزانه یک لیوان شیر ضروری است.

وی ادامه داد: هر ایرانی در روز باید حداقل ۲۵۰ گرم شیر (یک لیوان) مصرف کند، در حالی که این میزان اکنون ۱۹۰ گرم در روز و ۷۰ کیلوگرم در سال برای هر فرد است. مسعود سامی گفت: البته، اگر این میزان شیر را هم مصرف کنیم، هنوز با توصیه سازمان بهداشت جهانی که هر فرد در سال، حداقل باید ۱۶۵ کیلوگرم شیر بخورد و به طور کلی، ۳۵۰ کیلوگرم لبنیات مصرف کند، فاصله زیادی داریم.

سامی ادامه داد: امسال کیفیت شیر و لبنیات در استان نسبت به سال گذشته افزایش یافته است و شیرهایی با کیفیت کمتر از ۱۶ هزار بار میکروبی تولید می‌شود.

وی با بیان اینکه مصرف شیر می‌تواند عوارض ناشی از آلودگی هوا را کاهش دهد، گفت: بیشتر آلاینده‌های هوا از طریق سبزیجات و منابع آبی وارد دستگاه گوارش می‌شوند و مصرف شیر، جذب سُربِ این آلاینده‌ها را کاهش می دهد و آنها را از بدن دفع می کند.

دبیر علمی دبیرخانه ایستگاه سلامت و معاون ویروس شناسی دانشگاه اصفهان هم گفت: قرار بود مصرف شیر و لبنیات در ایران به ۱۶۵ کیلوگرم به ازای هر نفر در سال برسد، اما این موضوع هنوز اتفاق نیفتاده است و حتی گروه‌های برخوردار جامعه هم زیاد شیر مصرف نمی کنند.

حسن نیلی درباره فواید مصرف لبنیات گفت: شیر و لبنیات منبع غنی آنتی اکسیدان است و مصرف آنها از بیماری‌ها جلوگیری می کند و عمر را افزایش می دهد.

وی افزود: از دیگر فواید شیر می‌توان به افزایش قد، کاهش استرس، مفید برای دیابت و پوست، جلوگیری از سرطان، کاهش وزن، کاهش عوارض ناشی از آلودگی هوا، تقویت سیستم ایمنی بدن، کاهش التهاب و مؤثر در خواب راحت اشاره کرد.